Over mij

Als tekstschrijver en copywriter in de sociale sector ben ik graag bezig met het vinden van de juiste woorden die mensen activeren, inspireren en informeren. Door mijn kennis van Communicatie en Social Work en door mijn ervaringen in de thuiszorg en kinderopvang, begrijp ik de waarde van duidelijke, menselijke communicatie.

Mijn verhaal
Van jongs af aan schrijf ik. Vanaf 2007 begon ik steeds meer te schrijven. Ik schreef om te begrijpen, te verbinden, te inspireren, te activeren en te informeren. Ook schreef ik om mezelf te profileren als gastouder. Ik ben altijd begaan geweest met mensen. Schrijven is voor mij een manier om daar uiting aan te geven.

Na het atheneum koos ik Communicatiemanagement als opleiding. Na drie jaar maakte ik de overstap naar de opleiding Social Work. Ik vond in deze opleiding meer de verdieping, waar ik op dat moment naar zocht.

Tegelijkertijd maakte ik in mijn werk de overstap naar verzorgende in de thuiszorg. Dit werk boeide me omdat ik zoveel verschillende mensen in hun thuissituatie ontmoette.

Ik kwam er tijdens mijn afstudeeronderzoek (2013) achter dat ik het erg leuk vond om ouders en hulpverleners te interviewen over hun ervaringen in de hulpverlening. Het was voor mij een eer om hun verhalen vervolgens zo goed mogelijk te presenteren in een onderzoeksrapport en presentatie.

Na het afstuderen ging ik reizen en ontdekte ik opnieuw het plezier van schrijven. Eenmaal terug in Nederland werd ik al vrij snel moeder. Als jonge moeder creëerde ik de website rosananny.nl en rolde ik in het gastouderschap. Het gastouderschap was een manier om te werken en tegelijkertijd bij mijn kind te kunnen zijn.

Ik was als gastouder erg begaan met de kinderen die ik onder mijn hoede had. Tegelijkertijd verbond ik me steeds meer met andere moeders. Na een paar jaar voelde ik me steeds meer geroepen om online content te creëren voor andere moeders. Zo ontstond de blog voor moeders, die ik op Facebook en op deze website publiceerde.

Gaandeweg werd het tijd voor iets anders. Ik oriënteerde me opnieuw op de arbeidsmarkt. En ik realiseerde me dat ik als tekstschrijver, copywriter en communicatieprofessional maatschappelijke organisaties tot dienst wil zijn.

Momenteel ben ik mijn portfolio aan het opbouwen.

Zoek je iemand die woorden omtovert tot resultaat en de sociale impact vergroot? Laten we praten!