Liefde en verbondenheid

Liefde en verbondenheid zijn voor mij momenteel thema’s waar ik veel mee bezig ben. Het dansen is voor mij een medium waarin ik de liefde en verbondenheid kan voelen. Wanneer ik dans kruip ik in het lichaam van de uitbundige Afrikaanse danseres, de sensuele Zuid Amerikaanse salsa danseres, de beheerste Aziatische danseres en de springende trance danseres. (en nog vele meer). Ik voel me met hen verbonden. Zij inspireren mij in mijn eigen dans. 

Ik dans momenteel geregeld in mijn kamer op diverse muziek. De muziek van Armin van Buuren vind ik momenteel helemaal het einde, haha. Ik kan hier uitbundig maar ook heel beheerst/fijntjes op dansen. De nummers van Armin van Buuren gaan in mijn beleving erg over liefde en verbondenheid. In het nummer ‘Alone’ van het album ‘Intense’ wordt het volgende gezongen: 

“Everyone is walking on the edge of life, like the ghost of a shadow, barely alive, even times in a rush, but its going nowhere. Everyone is connected, but no one is connecting. The human element has long been missing. Tell me have you seen it? Have you seen it?”

Ik zie overal om me heen dat veel mensen niet het leven leiden dat ze intuïtief zouden willen leiden. Ik zie dat veel mensen zich ongelukkig voelen en niet de verbondenheid kunnen voelen die er is.

Ik zie tegelijkertijd dat ontzettend veel mensen met vallen en opstaan bezig zijn om hier een positieve verandering in te brengen. Ik zie aan de vele prachtige initiatieven dat er ontzettend veel mensen bezig zijn om de wereld een beetje mooier te maken.

Ik ben niet naïef. Ik zie ook alle vormen van geweld en misbruik in deze wereld. Ik zie veel oneerlijkheid en veel onrecht. Ik geloof dat dit wordt veroorzaakt door angstige, gekwetste mensen (en hun systemen, maatschappijen) die niet beseffen dat het ook anders kan. Zij hebben naar mijn idee de liefde in zichzelf nog niet gevonden.

Ik heb ervaren dat liefde de weg naar “god” is, ofwel naar de universele wetten van het universum. Het maakt niet uit of jij jezelf beschouwt als een atheïst, christen, jood, boeddhist, moslim, animist of wat dan ook.. Het maakt in principe niet uit wat voor een werk je doet. Ik geloof dat bijna iedereen liefde in zichzelf kan ervaren.

Er zijn maar weinig mensen die zo zijn ‘verpest’ door hun omgeving door misbruik, verwaarlozing, mishandeling en uitsluiting dat zij met de nodige hulp niet (een beetje) in staat zijn om contact te maken met de liefde in zichzelf. Kortom: ik zie de toekomst van de mensheid hoopvol in.

Geleid door liefde of angst

Ik ben ervan overtuigd dat we worden geleid door liefde of door angst in onze zoektocht naar geluk en gezondheid. Waar wil jij je door laten leiden? Wat denk je dat jou gelukkig maakt in dit leven? Kies met overtuiging hiervoor en laat alles los wat je ervan weerhoudt om de weg(en) hier naartoe te bewandelen. Elke dag, elk moment en bij elke keuze die je maakt, kun je een stapje dichter bij je doel komen.