Tijd voor ontspanning

Het is een spannende tijd. Sinterklaas is weer in het land en voor de kleintjes brengt dit vaak de nodige spanning met zich mee. Al helemaal met een Sinterklaas journaal, waarin ‘alles mis gaat’. Sinterklaastijd is (leuk) spannend voor kinderen, of ze nog in Sinterklaas ‘geloven’ of niet.

Ook maatschappelijk gezien speelt er een hoop. Er is veel onrust. De nieuwe maatregelen kunnen een flinke impact hebben op het gezinsleven, het sociale leven, de vrijetijdsbesteding en op school. Er is een spanning voelbaar in de samenleving, voor alles wat ons nog mogelijk te wachten staat.

Mijn zoontje klaagt met toenemende mate over buikpijn. Zo erg als afgelopen week is het eerder nog niet geweest. Het is nog een beetje zoeken waar het vandaan komt, maar ik verwacht dat de spanning op zijn buik is geslagen.

Ik voel dat het de hoogste tijd is voor ontspanning. Voor hem, voor mij, voor ons gezin.

Hoe onrustiger de buitenwereld is, hoe belangrijker het is om ontspanning en rust te vinden in jezelf. Dit geldt voor je kind(eren), maar ook zeker voor jezelf als moeder. Als je als moeder ontspannen bent, dan kan/kunnen je kind(eren) ook gemakkelijker ontspannen.

Ik merk dat ik mijn focus de komende tijd wil richten op ontspanning. Juist NU in deze ‘gespannen tijd’.

De focus hier zal enerzijds liggen op dingen die je als moeder kunt doen om te ontspannen. Anderzijds ligt de focus op wat je aan je kinderen kunt meegeven om te ontspannen. Er zijn bijvoorbeeld allerlei ontspannende massages, verhaaltjes en oefeningen die je aan je kinderen kunt aanbieden. Ik zal er de komende tijd meer over delen.

Maak er een gewoonte van om dagelijks te ontspannen met je kind(eren).

Voor nu deel ik wat affirmaties, die passen bij dit thema.
Kies eruit wat voor jou past:

“Ik ben ontspannen.”
“Ik laat alle spanning los.”
“Ik voel me rustig en ontspannen”
“Mijn lijf voelt ontspannen en fijn.”
“Ik mag ontspannen.”

Ik wens jou en je gezin een mooie reis naar meer ontspanning.
Hoe dit er ook voor jullie uit mag zien.

Veel liefs,
Rosalie